Netto

Półka zdrowia w Netto

Coraz większa popularność diet bezglutenowej, bezcukrowej i bezlaktozowej sprawia, że rośnie zapotrzebowanie na tego typu produkty w koszyku codziennych zakupów. W odpowiedzi na oczekiwania konsumentów, Netto poszerza ofertę produktów dostępnych w sklepach sieci w ramach tzw. półki zdrowia.

Zdrowa żywność niezmiennie zyskuje na popularności, a rozwój kategorii to nie kwestia chwilowej mody, a rosnącej świadomości żywieniowej i zapotrzebowania. To zresztą jest skorelowane z jej dostępnością. Kiedyś produktów bez laktozy, bez glutenu czy bez cukru trzeba było szukać w specjalistycznych sklepach, dziś wystarczy na przykład przyjść do Netto

W każdym sklepie tej sieci, niezależnie od wielkości miejscowości, w której jest on zlokalizowany, znajduje się „półka zdrowia”, a w jej ramach dostępny jest szeroki wybór produktów bio/eko, bezglutenowych, bezlaktozowych i bezcukrowych.

Bogata i zróżnicowana oferta, dobre ceny oraz obecność w ponad 450 sklepach Netto w całej Polsce to czynniki, które przekładają się na atrakcyjność półki zdrowia wśród naszych klientów. Dla nas to jasny sygnał, że warto ją rozwijać

„Półka zdrowia” w Netto obejmuje już łącznie blisko 160 produktów. Wśród nich ponad 70 z kategorii bio/eko, w tym tych marki własnej GoEKO, a w jej ramach mi.in. cukier trzcinowy, różne rodzaje makaronów, syropy z czarnego bzu i porzeczki, oliwę czy pesto. Obok nich dostępny jest szeroki wybór produktów bezglutenowych, których jest w Netto ponad 30, podobnie jak tych bez cukru. Linia „zdrowa alternatywa”, oferująca zdrowsze zamienniki tradycyjnych produktów, to również około 30 pozycji.